Καλωσήρθατε στο AlldayGreece

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών

Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης των Σερρών στο Αθλητικό Πάρκο Ομονοίας. Η πίστα, η οποία κατασκευάστηκε το 1998, πληροί τις προδιαγραφές ασφάλειας μέχρι και το επίπεδο της Formula 3. Κύριος μέτοχος είναι ο δήμος Σερρών, αφού κατέχει το 76,5% των μετοχών. Το χαρακτηριστικό που τη διαφοροποιεί από τις άλλες πίστες και την καθιστά τη μεγαλύτερη πίστα στα Βαλκάνια είναι το μήκος της (3.186 χλμ) και το πλάτος της (12-15 μέτρα). Συνολικά έχει 16 στροφές εκ των οποίων οι 7 είναι αριστερές και οι 9 δεξιές.

Είναι η μοναδική αγωνιστική πίστα στην Ελλάδα που πληρεί τις προδιαγραφές κατασκευής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας (FIM), για διεξαγωγή αγώνων κατηγορίας μέχρι Formula 3.

Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται μια αίθουσα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 50 άτομα, 3 αίθουσες επίσημων με θέα στα pit, 5 ηχομονωμένες αίθουσες για ζωντανή μετάδοση, μια αίθουσα συνεδριάσεων που μπορεί να φιλοξενήσει έως 35 άτομα, μια αίθουσα απονομής βραβείων, αίθουσες συντονισμού αγώνων και 2 καφέ που προσφέρουν πρωινό, γεύματα και καφέ.

https://serrescircuit.gr/