Καλωσήρθατε στο AlldayGreece

Μπιτ Παζάρ

Μπιτ Παζάρ

Το Μπίτ Μπαζάρ είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός όσον αφορά τις νεαρές ηλικίες και σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μέρη της φοιτητικής κοινότητας εξαιτίας των χαμηλών τιμών στα περισσότερα μαγαζιά, αλλά και της τοποθεσίας του. Θα το βρείτε Βόρεια της Πλατείας Αριστοτέλους, περίπου 300μ ανατολικά της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Σε αντίθεση με την Πλατεία Άθωνος και τα Λαδάδικα, το Μπίτ Μπαζάρ, παρόλο που έχει αρκετές εισόδους και στοές που οδηγούν στην κυρίως πλατεία, είναι ένα λίγο καλύτερα κρυμμένο αφού περιτριγυρίζεται από ψηλά κτίρια, κάτι που το κάνει δύσκολα ορατό από απόσταση.

Η ιστορία του μας ταξιδεύει στο 1928, όταν πολλοί πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Για την κάλυψη των αναγκών τους δημιουργήθηκαν πολλά νέα κτίρια μικρού μεγέθους, τα οποία είχαν μικρά καταστήματα στο ισόγειο τους.

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, πολλά από αυτά τα μαγαζιά πουλούσαν μοναδικές αντίκες, καθώς η όλη περιοχή λειτουργούσε σαν αγορά. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση των παλαιότερων εποχών αν επισκεφτείτε το μέρος τις πρωινές ώρες καθώς αρκετά παλαιοπωλεία λειτουργούν ακόμα.

Σήμερα, πολλές όμορφες ταβερνούλες οι οποίες σερβίρουν κρασί, ρετσίνα και πολλούς μεζέδες έχουν πάρει τη θέση τους. Αν και λίγο θορυβώδης, η ατμόσφαιρα είναι ζεστή και ιδιαίτερα φιλική.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπείτε στο πνεύμα της περιοχής είναι να πιείτε λίγα ποτηράκια κρασί παραπάνω.