Καλωσήρθατε στο AlldayGreece

Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά

Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά

Τα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά βρίσκονται νοτιοανατολικά από την κωμόπολη του Λαγκαδά, 18 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στη Λίμνη Κορώνεια.
Οι εγκαταστάσεις λουτροθεραπείας χρονολογούνται το 900 μ.Χ. Η οργάνωση των λουτρών όμως άρχισε από το 1925.

Η προέλευση του φυσικού ολιγιμεταλλικού – ιαματικού νερού, η μεταλλικότητά του, τα χημικά στοιχεία ποσοτικής και ποιοτικής υπεροχής, το κρυοσκοπικό σημείο, η φυσική θερμοκρασία, η ραδιενέργειά του, η παροχή, είναι τα στοιχεία που αξιολογήθηκαν με επιμέλεια και με βάση αυτά η ταυτότητα του ιαματικού νερού των Λουτρών Λαγκαδά είναι η εξής: Μετεωρικό, Θερμό, Na+ – Ca2 + – SO4  – HCO3 -K+-FΟλιγομεταλλικό, Υποτονικό, Ασθενώς ραδιενεργό ιαματικό νερό.

Οι φυσιοχημικές σταθερές του είναι οι εξής : ph: 7.50, αγωγιμότητα 840mS/cm, παροχή 60 m3/h, θερμοκρασία 39.40ο C, στέρεό υπόλειμμα 0.70 g/L, ολική σκληρότητα 20.30ο f, ανθρακική σκληρότητα 20.30ο F, μη ανθρακική σκληρότητα 0.00ο F, αλκαλικότητα P 0.00, αλκαλικότητα M 5.20.

Το ιαματικό νερό είναι κατάλληλο για Λουτροθεραπεία και Ποσιθεραπεία και θεραπευτικό για παθήσεις των αρθρώσεων και των οστών, ρευματικές και κινητικές παθήσεις, παθήσεις κυκλοφορικού και  νευρικού συστήματος, δυσλειτουργίες του ύπατος, της χολής και των νεφρών, χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, ευαισθησίες στο πεπτικό σύστημα και δερματοπάθειες.

Αντενδείκνυται για καρδιακές παθήσεις, οιδήματα κάτω άκρων, στεφανιαία νόσος, εγκεφαλικές αιμορραγίες ή θρομβώσεις αγγείων, κακοήθεις νεοπλασίες, νευρικές και ψυχικές παθήσεις, ενεργός φυματίωση, εγκυμοσύνη μετά τον έκτο μήνα και ηπατική και νεφρική ανεπάρκεια.

Οι εγκαταστάσεις σήμερα περιλαμβάνουν τον Βυζαντινό ομαδικό λουτήρα του 900 μ.Χ. (που του έχει δοθεί το όνομα Ιουστινιανός), τον Βυζαντινό ομαδικό λουτήρα του 1400 μ.Χ. (που ονομάζεται Μυγδονία) και ένας σύγχρονος ομαδικός λουτήρας με όνομα Κορώνεια που προσφέρεται, κατόπιν ραντεβού, για ιδιωτική χρήση από παρέες και οικογένειες. Επίσης, έχει 21 ατομικά υδρομασάζ και 20 ατομικοί λουτήρες.

Επίσημη Σελίδα: https://loutralagada.gr/