Καλωσήρθατε στο AlldayGreece

Κλειώ Cruise Bar

Κλειώ Cruise Bar

Τον Απρίλιο του 1995, το λευκό τότε καραβάκι ξεκινάει την πορεία του από την Ουρανούπολη Χαλκιδικής με σκοπό να κάνει περιηγήσεις στο 3ο πόδι και συγκεκριμένα στο Άγιο Όρος. Ωστόσο, λόγω μικρής τουριστικής σεζόν αποφασίζει να αλλάξει πορεία και να βρει λιμάνι στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον καπετάνιο τίποτα δεν έγινε τυχαία. Η ευλογία που πήρανε ήταν καθοριστική και εκεί την ημέρα του Αγίου Πνεύματος γεννήθηκε η ιδέα να κάνει αλλαγή πλεύσης προς την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Τη 1η Σεπτεμβρίου του 1995, το καραβάκι αγκυροβολεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα μπροστά στο Λευκό Πύργο. Ένας κλειστός κόλπος με τη δυνατότητα να δουλέψει όλο το χρόνο. Ήταν το πρώτο καραβάκι που έκανε μικρές κρουαζιέρες στο Θερμαϊκό, σε μια πόλη όπου υστερούσε τότε από τουρισμό, και ελάχιστος κόσμος περπατούσε στην παραλία.

Ξεκινάει για ένα μικρό διάστημα να λειτουργεί ως ρεμπετάδικο, με ζωντανή μουσική και κρύα εδέσματα.

Λίγους μήνες αργότερα αποφασίζει να αλλάξει εντελώς εικόνα και με το όνομα “Rock and Reggae”, μεταμορφώνεται σε χώρο συναυλιών. Γνωστά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, όπως οι Nights talkers, Soul Fire, Blues Wire, Punks Romana, One Drop, Διάφανα Κρίνα, οι Αέρα Πατέρα και πολλά ακόμα, κάνουν εμφανίσεις στο καραβάκι, δίνοντας το δικό του στίγμα στη νυχτερινή ζωή της πόλης. Συνολικά το διάστημα 1996-1999 φιλοξένησε πάνω από 800 μουσικές συναυλίες.

Το χειμώνα του 1997 παίρνεται η απόφαση να γίνει ξανά ανακαίνιση στο καραβάκι. Δημιουργείται μια ευφάνταστη είσοδος σκακιέρα και όλος ο εσωτερικός χώρος διακοσμείται από μεταλλική επένδυση δίνοντας έτσι μια πιο βιομηχανική πνοή στο χώρο. Ο καπετάνιος, ως ανήσυχο πνεύμα με καλλιτεχνικές ανησυχίες, δε σταματάει εκεί. Τον επόμενο χρόνο αναδιακοσμεί την εξωτερική όψη του καραβιού, ζωγραφίζοντας ένα ουράνιο τόξο, ενώ το 2000 πρωτοπορεί και φτιάχνει το πρώτο «μακούτι κιόσκι» (μπορεί και σε όλο τον κόσμο) από φύλλα κοκοφοίνικα Αφρικανικής προέλευσης.

Για μια δεκαετία το καραβάκι έχοντας πλέον μόνιμο αγκυροβόλι στο Λευκό Πύργο, διανύει μια έντονη περίοδο γεμάτη κόσμο, συναυλίες και τέλειες βραδιές μέχρι το πρωϊ. Γίνεται πόλος έλξης όλων των Θεσσαλονικιών, στους οποίους προσφέρει στιγμές γεμάτες χαρά και συναισθήματα! Από το 2000 και μετά περιορίζονται τα live και δίνουν τόπο για πάρτι με ποικίλες μουσικές!

Η οικονομική κρίση της χώρας δεν άφησε κανέναν αλώβητο. Έτσι και για το Κλειω ξεκινάει μια περίοδος σταδιακών αλλαγών προς μια πιο ήρεμη και εναλλακτική πορεία. Οι εποχή της αέναης και έντονης διασκέδασης έχει έρθει σε τέλμα και εναρμονίζεται με την υπάρχουσα νοοτροπία του κόσμου. Το Κλειώ ωστόσο έχει διατηρήσει τις αξίες του και το ρομαντισμό του και συνεχίζει την πορεία του με αγάπη και ελπίδα για την ζωή!

Ένα από τα πιο εμβληματικά καράβια της Θεσσαλονίκης δίπλα στον Λευκό Πύργο, το πλωτό μπαρ ΚΛΕΙΩ υπόσχεται μια μοναδική κρουαζιέρα στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου. Απολαύστε τον καφέ ή το ποτό σας σε ένα άνετο περιβάλλον που θυμίζει… Καραϊβική, κάτω από Ethnic, Latin, jazz, reggae, roots ρυθμούς!