Καλωσήρθατε στο AlldayGreece

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιάς

Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιάς

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Λαϊλιά εγκαινιαστηκε από τον Ελληνικό Αλπικό Όμιλο Σερρών το 1978 και από τότε λειτουργεί συνεχώς. Η εταιρεία «Lailias Management Institution», με κύριο μέτοχο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.
Το κέντρο έχει μια αξιοπρεπή ποσότητα ημερών που χιονιζει, με διαρκεια 3-4 μήνες (τέλη Νοεμβρίου έως μέσα Μαρτίου) παρά το μεσαίο υψόμετρο του βουνού. Ο βόρειος προσανατολισμός του βοηθά το χιόνι να διατηρηθεί για πολλούς μήνες, επομένως η περίοδος του σκι είναι μεγάλη.
Φημίζεται για την πλαγιά Lang-Lau
f και θεωρείται, μαζί με το Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα.
Αποκορύφωμα του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι το νυχτερινό σκι, κάθε Σάββατο βράδυ, καθώς η πίστα είναι εξοπλισμένη με τον απαραίτητο φωτισμό.
Λόγω εξαιρετικών καιρικών συνθηκών, μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή όλο το χρόνο, για περπάτημα, σπορ, πεζοπορία και φυσικά το χειμώνα για σκι. Οι διεθνείς πεζοπορικές πίστες Ε4 και Ε6 διέρχονται από τον Λαϊλιά.
Η «Ορεινή καλοκαιρινή κατασκήνωση» λειτουργεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για παιδιά από 8 έως 15 ετών. Το καταφύγιο του Ελληνικού Αλπικού Ομίλου Σερρών φιλοξενεί τα παιδιά, όπου υπάρχει και εστιατόριο για τις ανάγκες διατροφής τους. Στο δάσος Λαϊλιά πραγματοποιούνται υπαίθριες δραστηριότητες. Στο κοντινό δάσος, που είναι υψηλής επιστημονικής και εκπαιδευτικής αξίας, υπάρχουν μερικά από τα πιο σπάνια είδη ελληνικής χλωρίδας και πανίδας. Το δάσος βρίσκεται στην καρδιά του νομού Σερρών. Θεωρείται ως ελεγχόμενη κυνηγετική περιοχή. Έχει υψόμετρο που κυμαίνεται από 1600 m έως 1847 m και 3 πλαγιές συνολικού μήκους 1,25 km.