Καλωσήρθατε στο AlldayGreece

Παραλία Αρμενιστής

Παραλία Αρμενιστής

Η παραλία Αρμενιστής είναι μια από της ομορφότερες της Χαλκιδικής. Βρίσκεται στην περιοχή της Σιθωνίας και είναι σχετικά απομονωμένη αφού δεν έχει κοντά οικισμούς, με εξαίρεση το camping που βρίσκεται στην παραλία.

Η παραλία έχει παχιά άμμο και τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα. Είναι φημισμένη για την καθαρότητα των νερών της, ενώ από το 2004 βραβεύεται κάθε χρόνο με Γαλάζια σημαία. Πολύ συχνά ψηφίζεται σαν την ομορφότερη παραλία της Χαλκιδικής.

Η παραλία Αρμενιστής είναι ιδανική για όλους τους επισκέπτες γιατί στα 2 χιλιόμετρα έκτασης της υπάρχουν από καφέ και εστιατόρια έως ήσυχα σημεία για χαλάρωση. Υπάρχουν αρκετά καταλύματα κοντά στην παραλία για όσους θέλουν να παρατείνουν τη διαμονή τους και είναι εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο.

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται την παραλία για να βγάλουν φωτογραφίες. Το τοπίο με τα βράχια που εκτείνονται μέχρι τη θάλασσα, χαρακτηρίζεται ως ειδυλλιακό. Είναι πιθανό να βρίσκονται επαγγελματίες φωτογράφοι και μοντέλα που θέλουν να τραβήξουν πόζες σε αυτό το φόντο, ειδικά κατά τη δύση του ηλίου.

Η παραλία Αρμενιστής προτείνεται για κάθε τύπου τουρίστα. Από μοναχικούς μέχρι και ολόκληρη την οικογένεια.