Καλωσήρθατε στο AlldayGreece

Πατάτες, Ρύζι & Αλεύρι

Πατάτες, Ρύζι & Αλεύρι

Στην Άνω Βρόντου η καλλιέργεια της πατάτας ξεκίνησε γύρω στα 1920, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, καλλιεργούνται περίπου 3.500 στρέμματα με ετήσια παραγωγή πάνω από 10.000 τόνους.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι η «Σπούντα», η «Άγρια» και, σε μικρότερη έκταση, η «Λιζέτα». Η ονομαστή γεύση της πατάτας Άνω Βρόντους, οφείλεται στις ιδιαίτερες κλιματολογικές και εδαφολογικές συνθήκες της περιοχής.

 

 

Στο Νομό Σερρών καλλιεργούνται περίπου 50.000 στρέμματα ρύζι, που αντιστοιχούν στο 1/5 της πανελλαδικής καλλιέργειας και παράγονται περίπου 25.000 τόνοι ρυζιού ετησίως. Το ρύζι των Σερρών θεωρείται το πλέον εύγευστο λόγω του ότι φύεται μέσα στην εύφορη πεδιάδα του ποταμού Στρυμώνα και όχι στις εκβολές του.

 

 

Παράγονται από δημητριακά που καλλιεργούνται, στον εύφορο σερραϊκό κάμπο. Γνωστά για την άριστη ποιότητά τους, αλεύρια, σιμιγδάλια και παραδοσιακά ζυμαρικά έχουν κατακτήσει το καταναλωτικό κοινό, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η αλευροβιομηχανίες και σιμιγδαλοβιομηχανίες του Νομού Σερρών συγκαταλέγονται στις κορυφαίες εταιρίες του χώρου.