Καλωσήρθατε στο AlldayGreece

Στραβόρεμα

Στραβόρεμα

Η ευρύτερη περιοχή της Ελατιάς, που βρίσκεται στο Παρανέστι Δράμας, φημίζεται παγκοσμίως για τα δάση ερυθρελάτης και σημύδας. Ωστόσο, το Στραβόρεμα είναι το σήμα κατατεθέν.

Το τοπίο μοιάζει μαγικό για τα ελληνικά δεδομένα, παραπέμποντας σε εικόνες που κυριαρχούν σε δάση της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Είναι ένα πανέμορφο μέρος με γεφυράκια, παγκάκια και τραπέζια που τοποθέτησε το Δασαρχείο Δράμας. Οι μαιανδρισμοί του ρέματος, τριγυρισμένοι από τα πανύψηλα και μοναδικά δάση ερυθρελάτης, δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο.

Το δασικό χωριό της Ελατιάς εκτείνεται κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων και συγκεκριμένα βρίσκεται στη θέση “Κούτρα”, 72 χλμ. από τη Δράμα. Το χωριό αποτελείται από εντυπωσιακά πέτρινα κτίρια, τα οποία η δασική υπηρεσία χρησιμοποιεί, εκτός των άλλων σκοπών, για φιλοξενία επισκεπτών.

7 χλμ ανατολικά του χωριού υπάρχει η θέση «Στραβόρεμα», η οποία είναι ιδανική για υπαίθρια αναψυχή.

Στην περιοχή Ελατιάς υπάρχει πυκνό δίκτυο δασικών δρόμων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για περιήγηση σε αξιόλογες περιοχές όπως είναι τα «Γυμνός λόφος», «Τσάκαλος», «1500», «δάσος σημύδας» κ.ά.