Ονειρούπολη Δράμας 2023-2024

Η Ονειρούπολη Δράμας- το παραμυθένιο χωριό του Αη-Βασίλη, φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 έως και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2023.

Η πλατεία Ελευθερίας στη Δράμα μεταμορφώνεται για 20η χρονιά στην επετειακή Ονειρούπολη με ένα τοπίο μαγευτικό όπου νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, βρήκαν τον σπιτάκι τους και ψυχαγωγούν τα παιδιά με δωρεάν δράσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και θεματικά εργαστήρια.

Η “πρωτεύουσα των Χριστουγέννων”, η Ονειρούπολη2023-2024  χαρίζει νότες αισιοδοξίας, καθώς κι ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας, τόσο στους επισκέπτες όσο και την τοπική κοινωνία, που βιώνει την αύρα της αλληλεπίδρασής της.

Τονώνει την ψυχολογία όλων, μικρών και μεγάλων, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σε απόσταση 1 ώρας και 40 λεπτών οδικώς από τη Θεσσαλονίκη, η Ονειρούπολη Δράμας 2023-2024 ανοίγει τις πύλες της στις 4 του Δεκέμβρη 2023 ε ένα τεράστιο Χριστουγεννιάτικο πάρκο στην κεντρική πλατεία της Δράμας κι αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ημερήσιες εορταστικές αποδράσεις και σας υπόσχεται χαμόγελα, παιχνίδι, ασφάλεια, χριστουγεννιάτικη ζεστασιά και σεβασμό σε κάθε παιδική ψυχή.

Άλλωστε η Ονειρούπολη έχει εκείνο το μαγικό συστατικό που τα αλλάζει όλα, αρκεί να το θέλουμε.

Οι μαγικές πόρτες μιας παραμυθένιας πολιτείας ανοίγουν και μας αποκαλύπτουν τις μαγικές διαδρομές με τα κρυμμένα τους μυστικά.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο χώρο της επετειακής Ονειρούπολης  πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες και θεματικά εργαστήρια, που κερδίζουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας για την χριστουγεννιάτικη απόδραση, που θα ομορφύνει τα Χριστούγεννα 2023 και Πρωτοχρονιά 2024 είναι ζεστά ρούχα, πολύ καλή διάθεση, όρεξη για χαμόγελα φωτογραφίες και για όμορφες εμπειρίες, που θα γίνουν αγαπημένες αναμνήσεις.

Η ατμόσφαιρα της πιο «μαγικής» γιορτής του χρόνου, τρυπώνει μέσα σε ξύλινα σπιτάκια, βγαίνει από τις καμινάδες και φτάνει ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα, από εκεί κάνει βουτά στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο και, συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, παρασύροντας στον ρυθμό των ημερών, όλους όσους βρίσκονται εκεί, μικρούς και μεγάλους.

Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά και όλοι οι επισκέπτες σε πρωταγωνιστές, σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι!

Τα παιδιά και όσοι νιώθουν σαν παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να χορέψουν και να τραγουδήσουν, να παίξουν, να εξασκήσουν τη δημιουργικότητά τους, να ζωγραφίσουν και να… τους ζωγραφίσουν, να διδαχθούν, να ανταμώσουν χριστουγεννιάτικους ήρωες και πρωταγωνιστές παραμυθιών, να μαγειρέψουν, να κάνουν πειράματα, να συμβάλλουν στο κοινωνικό έργο φορέων και συλλόγων.

Με δωρεάν είσοδο για όλους, οι χώροι που φιλοξενούν την Ονειρούπολη 2023-2024 στην πόλη της Δράμας είναι: ο Δημοτικός Κήπος και η Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, δωρεάν δράσεις για τα παιδιά, παραστάσεις από θεατρικές ομάδες, happenings (ζωγραφική, παντομίμες, μικρές νεανικές μπάντες, εργαστήρι κατασκευών, εκθέσεις, νέες τεχνολογίες κ.λ.π.) και άλλες παράλληλες δράσεις, θα πραγματοποιούνται με γιορτινό ρυθμό περιμετρικά της «Ονειρούπολης 2023-2024».