6ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: 1723

Σονάτες για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο των J.S. Bach και C.F. Abel, θα ακούσουμε στη συναυλία, που θα δοθεί στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής 2023, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης-Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, τον Νοέμβριο 2023.

Το 1723, τη χρονιά που ο J. S. Bach έφυγε από το Köthen, γεννήθηκε εκεί ο Carl Friedrich Abel, ο τελευταίος και πιο σημαντικός γκαμπίστας της εποχής του.

Ο πατέρας του, Christian Ferdinand Abel, ήταν ο κύριος γκαμπίστας και τσελίστας στην ορχήστρα του πρίγκηπα Λεοπόλδου, στην αυλή του Köthen, και καλός φίλος του J. S. Bach.

Ο Carl Friedrich Abel θα σπουδάσει αργότερα στη Λειψία με τον Bach και θα γίνει πολύ στενός φίλος και συνεργάτης του Johann Christian Bach στο Λονδίνο, όπου θα ιδρύσουν μαζί τη διάσημη σειρά συναυλιών Bach – Abel.

Η Lucile Boulanger είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο αναγνωρισμένες γκαμπίστες της εποχής μας. Στο πρόγραμμα παρουσιάζει, μαζί με τον συνεργάτη της και εξαιρετικό τσεμπαλίστα Pierre Gallon, δύο από τις τρεις υπέροχες Σονάτες για βιόλα ντα γκάμπα και τσέμπαλο obbligato που ο Μπαχ έγραψε πιθανότατα στο Köthen, καθώς και Σονάτες του Carl Friedrich Abel.

Συντελεστές:

  • Lucile Boulanger Βιόλα ντα γκάμπα
  • Pierre Gallon Τσέμπαλο
  • Σχεδιασμός φωτισμού & προβολές Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια φεστιβάλ Δήμος Γκουνταρούλης

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2 /Τηλ: 2310 895 800-Email: info@tch.gr/Εισιτήρια- Τιμές εισιτηρίων: από 7€-12€, Ενιαίο εισιτήριο: από 20€-30€/ ΠροπώλησηMore.com και Εκδοτήρια του Μεγάρου